Image Image Image Image Image Image Image Image Image
4letý a 6letý obor

02 Bře

By

European Money Quiz na gymnáziu

2 března, 2023 | By |

Primáni dvorského gymnázia se zapojili do celoevropské finančně-vědomostní soutěže European Money Quiz, kterou pořádá Evropská bankovní federace (EBF). Národním koordinátorem soutěže v České republice je Česká bankovní asociace. Účastí v soutěži si žáci zábavnou formou prohlubují své znalosti finančních pojmů, správy osobních financí a související kybernetické bezpečnosti. Soutěž probíhá na bezplatné výukové on-line platformě Kahoot!, přičemž účastníci využívají při vyplňování otázek moderní techniku (PC, chytré mobilní telefony..) 

Školní kolo na našem gymnáziu proběhlo  2. 3. 2023 v rámci vyučovací hodiny občanské výchovy. Všichni zúčastnění žáci bojovali o vítězství se zápalem a dva nejúspěšnější postoupí následně do dalšího, celostátního kola. Velkou motivací je možnost uspět v národním kole, které proběhne 21. března 2023.

Evropské finále bude probíhat 15.–16. května 2023 přímo v centrále EBF v Bruselu. Zúčastní se ho vítězné týmy vzešlé z národních kol soutěže jednotlivých zapojených zemí. Českou republiku bude reprezentovat soutěžní dvojice, která vyhraje národní kolo soutěže.
Tak držíme palce!

Ing. Jana Matušková