Image Image Image Image Image Image Image Image Image
4letý a 6letý obor

24 Čvn

By

Moderátorem na slavnostní recepci DofE v Praze

24 června, 2021 | By |

Dne 10. 6. proběhla ve Valdštejnské zahradě v Praze Slavnostní recepce k uctění odkazu prince Filipa, který by v tento den oslavil sté narozeniny. Pro studenty je jeho nejvýznamnějším odkazem program  DofE, Mezinárodní cena vévody z Edinburghu, do něhož je naše škola aktivně zapojena a v plnění programu je nejúspěšnější v Královéhradeckém kraji. I to byl důvod, proč mi bylo nabídnuto účastnit se na moderování této akce.

Hlavní program trval od šesti do sedmi hodin a celá akce proběhla za podpory místopředsedy senátu, pana Jiřího Růžičky. Mezi dalšími významnými hosty se objevila hejtmanka Středočeského kraje, paní Petra Pecková, která se nově rozhodla DofE podpořit, a velmi mile o odkazu vévody z Edinburghu promluvila zástupkyně britského ambasadora Lucy Hughes.

Následovalo předání certifikátů všem podporovatelům a odstartování výzvy DofE 100 za přítomnosti Tomáše Vokáče, výkonného ředitele DofE, a Jana Sýkory, předsedy správní rady.

O poděkování podporovatelům Ceny vévody z Edinburghu se postarali sami účastníci programu, mezi něž patřila i úspěšná absolventka naší školy a ambasadorka DofE Eva Žižková.

Samotné moderování pro mne bylo velmi silným zážitkem. S Annou Cyrani z Gymnázia Jana Keplera jsme se sešli na Malé Straně ve 2 hodiny. Na místě jsme si třikrát zkusili text a kolem páté hodiny jsme se pomalu připravovali na událost. Po pár úvodních větách z nás opadl stres a začali jsme si moderování užívat. Tím rychleji nám hlavní program utekl a od sedmi hodin nastal čas pozvat hosty k bohatému slavnostnímu rautu, kde byla možnost společenské konverzace, což se ukázalo jako skvělá příležitost seznámit se se zajímavými a úspěšnými lidmi a získat nové kontakty do budoucna.  

Dan Jarolímek (4.C)