Image Image Image Image Image Image Image Image Image
4letý a 6letý obor

30 Srp

By

37. tábor Klubu NATURA 2021

30 srpna, 2021 | By |

Tábor, finančně podpořený Královéhradeckým krajem, probíhal ve dnech 31. 7. až 14. 8. 2021 v rekreačním středisku Vysoká Srbská u Hronova.

První týden jsme se každé dopoledne věnovali vlastním pracím, ve kterých jsme zkoumali rostliny, živočichy i minerály v okolí tábora. Odpoledne byly na programu přednášky týkající se rostlin i živočichů. Po přednáškách jsme měli volný program, kde nejčastěji probíhala sportovní olympiáda, kreativní aktivity (malování kamínků, stavění domečků v lese a tvoření z přírodnin) a pilní z nás se učili na poznávačku. Druhý týden začal celodenním výletem do prvorepublikového mlýna Dřevníček v obci Velký Dřevíč, kde jsme si vyslechli povídání o jeho fungování. Celý výlet končil krásnou procházkou údolím Metuje, spojenou s botanickými i zoologickými zastávkami, k místu, kde nás naložil autobus a dovezl zpátky do tábora. V následujících dnech nás čekalo vyvrcholení celého tábora: biologická olympiáda, dopsání vlastních prací a také jejich obhajoby. Na táboře jsme se jen neučili, od našich vedoucích a praktikantů jsme měli přichystané i jiné aktivity, např. stezku odvahy, táboráky, diskotéky a celotáborové hry.

Chtěli bychom poděkovat RNDr. Janě Dobrorukové a Mgr. Jiřímu Hotovému za úžasnou organizaci a realizaci celého tábora, děkujeme také všem lektorům, vedoucím, praktikantům, kuchařkám a zdravotnici, bez nichž by tento skvělý tábor nebyl uskutečnitelný.

Těšíme se na další tábor, tentokrát do středních Čech.

Štěpánka Horáková (4.C), Kristýna Žižková (3.C), Vojtěch Hojný (2.C)